zamknij_cookie-projekty domów PPRojekt Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies m.in. w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Zmiana ustawień dotyczących cookies może spowodować niewłaściwe działanie niektórych funkcji naszych serwisów.
  • PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych
  • Najpopularniejsze
     projekty domów:
  • BELLA - 119.10  m² - projekty domów BELLA 2 - BLIŹNIAK - projekty domów AŚKA - projekty domów NINA - projekty domów OPAŁEK 2G - projekty domów SYNTIA - projekty domów OPAŁEK - projekty domów
  • PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych
gadżety - projekty domów tylko w PProjekt Regulamin NOTUS-gotowe projekty domów plandomu.pl Forum budowlane - konsultuj swój projekt Projekty z dopłatš - gotowe projekty domów PPROJEKT

KENDRA - forum budowlane

Znajdź projekt domu Kontakt z biurem
(Pon - Pt) 8:00 - 16:00
tel.:0-801 000 890
024 364-58-70
e-mail:biuro@plandomu.pl
skype:Zadzwoń na Skype
gg:Napisz na Gadu-Gadu
Szukaj projektu
nazwa
powierz. -
rodzaj
poddasze
szer. działki m
garaż
więcej...
KENDRA
arch.: Paweł Cogiel, pow. uż.: 135.5 m²
Termin realizacji zamówienia: 3-5 dni.
Forum dyskusyjne firmy PProjekt. Opinie do projektu.
Wybrany temat dotyczy innej wersji tego projektu: KENDRA 2M.

« lista tematów
» budowa kendry
maggdalena
19.03.12 20:14
Witam
Bardzo podoba nam sie projekt kendra chcemy sie budowac na jesien
Odpowiedz...
neila
15.04.12 20:37
to też jest mój faworyt:) Ale niepokoi mnie, że jest tak mało opinii na temat tego projektu...

Odpowiedz...
Piotr
17.04.12 09:16
Bo to najnowszy projekt , dopiero co ujrzał światło dzienne, pytałem u źródła:) Ale dom wygląda przepieknie.
Odpowiedz...
Kendra-mazowieckie
22.04.12 22:06
my budujemy ten domek w wersji podstawowej z nieco poszerzonym garażem.

Tj. zaczynamy na jesieni - plan jest taki aby przykryć przed zimą - SSO.

Pozdrawiam
Odpowiedz...
Marta
25.04.12 22:32
Witam,
czy zakupiliscie może wraz z projektem kosztorys? Jak ksztułtuje się koszt budowy tego domu?
Pozdrawiam
Odpowiedz...
Kendra dolnyśląsk
27.04.12 19:58
My też przymierzamy się do projektu,jesteśmy na etapie załatwiania papierków ,Dom z niewielkimi zmianami ,bardzo funkcjonalny
Odpowiedz...
marcinran
05.06.12 21:51
czy wiadomo jaki jest szacunkowy koszt dla tego domu?
Odpowiedz...
kasiac123
20.06.12 11:51
Witam,
po długich poszukiwaniach trafiliśmy na projekt Kendra Mała i jest dla nas idealny.
Projekt kupiony, czekamy na pozwolenie na budowę jak dobrze pójdzie startujemy w sierpniu :)
Też chętnie poznałabym szacunkowe koszty, jeśli ktoś z Was ma jakieś info będę wdzięczna.
pozdrawiam
Odpowiedz...
Piotr
06.07.12 10:27
My liczylismy i wyszlo wstepnie 130.000 za SSO (wliczając okna dachowe). Ruszamy we wrześniu. Możecie znaleźć naszego bloga na
Pozdr.

Odpowiedz...
zania80
11.07.12 16:28
witam
my tez przymierzamy się do budowy kendra 2m jesteśmy na etapie adaptacji projektu. możne jakiś podpowiedzi ?
Odpowiedz...
mania 37
15.07.12 18:49
w pomieszczeniu 8 zrobilabym lazienke a w 7 garderobe, schowek z przejsciem do garazu
Odpowiedz...
Mariusz
16.07.12 20:06
Witam , czy ktoś z Państwa buduje ten domek w świętokrzyskim ?
Odpowiedz...
zania80
17.07.12 21:46
tak my, no jeszcze nie budujemy ale planujemy na wiosnę rozpocząć budowę, narazie adaptacja projektu i powoli zbieranie dokumentów na pozwolenie na budowę
Odpowiedz...
Mariusz
18.07.12 22:52
Witaj zania80...my zastanawiamy się nad kupnem tego projektu (bardzo nam się podoba), i podobnie jak Wy planujemy rozpocząć budowę wiosną (będziemy budować w gminie sitkówka -nowiny). Mam pytanie czy sami załatwiacie papierki czy prowadzi Wam to jakieś biuro? Pozdrawiam
Odpowiedz...
Sebastian
25.07.12 22:37
Witam, my rowniez jestesmy zainteresowani zakupem i praktycznie jestesmy zdecydowani a czy ktos buduje moze w kujawsko-pomorskim??
Pozdrawiam
Chetnie poznam jakies Wasze uwagi
Odpowiedz...
aga37
10.08.12 18:44
Czy moglby ktos mi podac wymiary jakie ma salon i kuchnia(ale nie w mkw.). Bardzo podobny do kendry jest projekt bw 47,ale ma nieco wiekszy metraz. Jezeli mialabym wybierac to mialabym problem.Kotlownia musi byc za garazem podwojnym a lazienka z oknem w pomieszczeniu garderoby w kendrze i w wb47 w miejscu kotlowni. Moze jakias podpowiedz?
Odpowiedz...
Kajeńka
13.08.12 11:26
najlepiej zapytać u źródła w sprawie wymiarów:)
Odpowiedz...
aga37
13.08.12 12:05
przeslal mi pliki ale ja nie potrafie otworzyc, trzeba miec jakis program
Odpowiedz...
Luc
14.08.12 11:48
pliki są w formacie PDF także najbardziej popularnym z możliwych :) program potrzebny do otwarcia: adobe reader lub cokolwiek innego do pdf-ów
Odpowiedz...
aga37
15.08.12 16:27
dzieki Luc, nie mam zielonego pojecia o czym mowisz
Odpowiedz...
Luc
18.08.12 21:02
aga37- to poproś żeby Ci wysłali pliki jpg, czyli zwykłe obrazki, to mozna otworzyć na każdym kompie :)
Odpowiedz...
ada
29.08.12 15:39
Buduje ktoś ten domek w okolicach Płocka??
Odpowiedz...
Pratt1
18.09.12 10:33
Witam serdecznie.

Długo szukaliśmy dobrego projektu. Podobała nam się Karmelita 2m. Jednak pewne rozwiązania nie do końca nam odpowiadały.
Rozwiązaniem poszukiwań jest KENDRA 2m.
Jednak nie obejdzie się bez zmian:
1. PARTER:
- poszerzenie garażu o jakieś 70-80 cm (dodatkowy jeden rower :D ),
- likwidacja okna garażowego od strony ogrodu, w zamian za to dwa okna od prawej strony garażu,
- podwójna brama garażowa w zamian za pojedynczą,
- pod prawym stanowiskiem w garażu kanał (lubię majsterkować :P ).
2. PIĘTRO:
- ścianka działowa na strychu wzdłuż osi budynku z drzwiami. Dzięki temu planujemy zrobić w jednej części garderobę, a w drugiej suszarnio-prasowalnię,
- zmniejszenie komunikacji - przedłużenie ścianki od łazienki w kierunku pokoju do połowy pierwotnego korytarza,
- rozważamy również wykonanie w suszarni, na ściance od łazienki podłącza do pralki, oczywiście wraz z wylewką,
- wykonanie przejścia z łazienki do suszarni,
- wykonanie przejścia z pokoju 2/4 do garderoby,
- opcjonalnie przesunięcie ścianki pokoju 2/4 w kierunku środka garderoby i tym samym powiększenie przestrzeni tego pokoju,
- pierwotnie wysokość ścianki kolankowej jest 80 cm (dwa pustaki po 25 cm, murłata ok. 25 cm oraz ok. 5 cm wieniec) zamierzam podnieść całość o jeden pustak dzięki czemu otrzymam wysokość 105 cm ściany kolankowej,
- po podniesieniu ściany kolankowej podnieść kalenice - dzięki czemu unikniemy zmiany kąta dachu,
- w pokoju 2/2 damy tylko jedno okno dachowe zamiast dwóch.



Proszę o opinie.
Odpowiedz...
Magda.
22.09.12 16:16
Witam Was gorąco,
Super, że jest forum, na którym można podzielić się doświadczeniami i opiniami! My również wybraliśmy Kendrę ze względu na funkcjonalność i prostą konstrukcję. Jedyne zmiany jakie wprowadzimy to zamiast garderoby na piętrze będzie łazienka, a na miejscu łazienki-korytarz prowadzący do garażu. Tym sposobem zyskamy większą łazienkę na dole. Projekt będzie już w środę! :) Jesteśmy na etapie załatwiania pozwoleń na budowę. Budowa ruszy na wiosnę w woj.dolnośląskim. Planujemy założyć blog :) Pozdrawiam wszystkich Kendrowców.
Odpowiedz...
Suzi
24.09.12 18:53
Witam serdecznie!
Zakupiliśmy Kendrę jesteśmy na etapie adaptacji, oto zmiany jakie wprowadzamy:
PARTER
- poszerzamy garaz ok 60 cm
- w pomieszczenu gospodarczym robimy odbicie lustrzane ( piec na drugą stronę)
- likwidujemy okno w pomieszczeniu gospodarczym
- likwidujemy przy drzwiach frontowych przeszklenia

PIĘTRO
- w pokoju 2/2 likwidujemy jedno z okien dachowych
-likwidujemy balkon z boku domu ( bedzie tam zadaszenie)
- pokój nad garażem bedzie garderobą
Zastanawiamy sie jeszcze gdzie umieścimy pralkę być może tak jak u Pratta bedzie ona w nad garażem lub na dole w garderobie
Odpowiedz...
Pratt1
28.09.12 07:46
Suzi jeżeli robicie w kotłowni odbicie lustrzane to tym samym przesuniecie do środka domu komin nad garażem. Fajna podpowiedź!!! Co do przeszklenia przy drzwiach frontowych to chyba też tak zrobię.
Suzi po poszerzeniu garażu pozostajecie przy takiej samej szerokości bramy segmentowej 450x212,5?
Odpowiedz...
Suzi
03.10.12 11:51
Witam wszystkich!
Pratt1 właśnie o to chodzi z tym kominem aby bylo cieplej ( może trochę) i tak jak Ty planujemy nad garażem zrobić garderobę i pralnie. Pralnia będzie właśnie bezpośrednio nad kotłownią. a i jeszcze robimy ogrzewanie kominkowe. Przeszklenie przy drzwiach wydaje mi się za zbędne ( koszty). Wejścia na dach bedą bezpośrednio z pokoju przez okno dachowe.



A jeżeli chodzi o bramę segmentową to hmm... chyba zostani

emy przy takiej samej!
Odpowiedz...
ewa
13.10.12 12:32
witam,
czy ktoś buduje Kendrę w woj. lubelskim? z chęcią obejrzelibyśmy na żywo :)
Odpowiedz...
Kenda ?? Tak
13.10.12 23:52
Moglby ktos podeslac na maila scan z wymiarami budynku dokladnie rzut partetu i poddasza . Najabrdziej wpadl mi w oko ten projekt ale chcialbym znac wymiary pomieszczeń byłbym bardzo wdzieczny . pozdrawiam
Odpowiedz...
Luiza
15.10.12 13:34
odezwij sie do pracowni to Ci wyślą, pozdrawiam
Odpowiedz...
Pratt1
15.10.12 22:03
Kenda ?? Tak, dokładnie tak jak napisała Luiza. Nie ma problemu aby właściciel projektu przesłał Ci w pdf parter, poddasze i przekrój. Jeżeli nie będziesz miała możliwości to napisz na do mnie to prześlę.

Projekt zakupiliśmy, teraz pracujemy nad odlesieniem (i tak nie zalesionej) działki. Całe szczęście już po woli idzie ku dobremu. P.S. jak ktoś będzie miał z tym problem to również proszę pisać - ile mogę to podpowiem.

Obecnie pracuję nad kosztorysem dla Kendry 2m poszerzonej.
Odpowiedz...
anna28
21.10.12 20:43
my zakupiliśmy projekt, zmian kilka uwzgledniamy może wy podpowiecie co zrobić z tym wielkim oknem tarasowym co jest pod balkonem z boku. Zbyt duzę koszty na takie dwa okna tarasowe. Ruszymy z budowa na wiosnę pozdrawiam
Odpowiedz...
arekiaga
24.10.12 16:48
My również kupiliśmy projekt Kendra Mała i czekamy na pozwolenie na budowę. Budujemy k/Ząbkowic Śl
woj. dolnośląskie
Odpowiedz...
Kendra ?? Tak
25.10.12 21:21
z kim uzgadnialiście zmiany w projekcie ?
musialy byc wprowadzone na zanim kupiliscie projekt i przysali go do domu czy jak juz miejscie to dopierdo zmiany ??
Odpowiedz...
Aneta
01.11.12 15:13
Witam. Proszę o kontakt arekiaga. Mieszkam koło Ząbkowic Śl. i chciałabym zobaczyć domek w stanie surowym, jeśli można.
Odpowiedz...
arekiaga
13.11.12 16:04
Z budową startujemy na wiosnę 2013:)
Odpowiedz...
arekiaga
13.11.12 16:09
Kupując projekt trzeba zaznaczyć, że potrzebujesz pozwolenie na zmiany. To jest w cenie projektu.
Odpowiedz...
Ania
14.11.12 11:36
do Magda:
Witaj! A kiedy możemy spodziewać się Twojego bloga. My palnujemy ruszyć z Kendrą na wiosnę 2013, w Pietrzykowicach k/Wrocławia). Pozdrawiam :-)
Odpowiedz...
Alicja
24.11.12 15:20
Witam. My również planujemy budowę Kendry na wiosnę. Czy ktoś może buduje ten dom w Małopolsce (okolice Krakowa)
Pozdrawiam
Odpowiedz...
patis_86
28.11.12 11:09
Witam, planujemy budowę wg projektu Kendra 2M na wiosnę 2013 w Bielsku-Białej, czy buduje już ktoś ten domek w woj. śląskim lub małopolskim żeby można było zobaczyć? Jeśli tak prosze o info
Odpowiedz...
Aneta
03.12.12 22:28
Dzięki aregiaga za odpowiedź. Czekam zatem do wiosny.
Odpowiedz...
Agnieszka
20.12.12 12:11
Witam,
my też budujemy Kendrę 2 M i zaczynamy na wiosnę pod Wrocławiem:) zrobilismy kilka zmian w projekcie, na garażem na piętrze będzie łazienka, pralnia z suszarnią oraz garderobą:)

Pozdrawiam:)

Odpowiedz...
Dus
22.12.12 21:42
Witam wszystkich Kendrowiczow ))) my już kupiliśmy projekt czekamy aż do nas dojdzie, domek wyglada przednio oby na żywo tez tak było. Hehe piszcie wysylajcie zdjęcia , koszty , im wiecej się dowiemy tym lepiej powodzenia .
Odpowiedz...
anna28
27.12.12 15:28
Coraz więcej tych co zaczynają na wiosnę. Trzymam za wszystkich kciuki!!! za siebie tez:)
Odpowiedz...
Jaś
28.12.12 13:50
Witam jaki jest koszt adaptacji projektu przez projektanta aby mogla zostac wydana decyzja o pozwoleniu na budowe .


Odpowiedz...
PARIS
05.01.13 16:39
WITAM MY TEŻ RUSZAMY NA WIOSNĘ 2013. KENDRA 2M
POWSTANIE W CHOJNICACH WOJ POMORSKIE .TROCHĘ JUZ ZACZELIŚMY JESIENIĄ POZDRAWIAM :)
Odpowiedz...
Justi
06.01.13 16:08
Witajcie, my także po długich poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na Kendrę. Fajnie, że jest takie forum, szkoda że wszyscy zaczynamy budowę na wiosnę 2013 bo też z chęcią byśmy zobaczyli stan surowy. U nas jak dobrze pójdzie z finansami zaczniemy budowę w małopolsce. Pozdrawiam wszystkich, powodzonka
Odpowiedz...
evi
20.01.13 21:42
Witam!. czy ktoś buduje Kendrę w okolicach woj łódzkiego ? bardzo proszę o info.
Chciałabym zobaczyć chociaż stan surowy.
pozdrawiam
Odpowiedz...
Marecki
24.01.13 08:23
Witam. Ja mam takie pytanko. Na ile bank wycenił wam kosztorys budowy Kendry 2M? jestem praktyczniezdecydowany na jej wybudowanie, ale chciałbym się dowiedziec co wasze banki powiedziały.... Pozdrawiam!
Odpowiedz...
Kazmira
27.01.13 22:09
Witam, my również zdecydowaliśmy sie na budowę Kendry Małej jesteśmy na etapie adaptacji. Budowę planujemy jeszcze na wiosnę, mamy kilka pytań do arekiaga, jeśli mozna to prosze o kontakt.
Odpowiedz...
Strona: [1] 2 3 4 | następna»
Treść: 
 
  Kliknij tutaj, aby wstawić zdjęcia...
 
Podpis:
 
Adres e-mail:
(opcjonalnie)
 
 
Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu.
Cena projektu:
2 390,00 ZŁ brutto
 Jak zamówić projekt?
Widok projektu
Menu projektu
Pulpit inwestora
PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych PProjekt - gotowe projekty domów jednorodzinnych
projekty domów - mozowiecki serwis budowlany projekty domów - portal nieruchomoœci projekty domów - forum budowlane

Copyright © 2006 - 2013 PProjekt.

09-400 Płock, ul. Bielska 1B

Infolinia: 0-801 000 890, tel. 024 364-58-70, e-mail biuro@plandomu.pl

 

Twój notes